aamir khan

1965 doğumlu yaşından çok genç gösteren gerçek benjamin button. yaşına rağmen(uzunca bir süre taş çatlasın benim yaşımdadır* diye düşündüm) aşık olduğum ilk ve tek hintli. taptığım ilk ve tek oyuncu-aktör. düz mantık oyuncu bir hintli. ben bir hintliye tapıyorum. o halde ben de bir hint-perestim. * *

3 idiots ile hayatıma girdi. eğitim sistemini, ebeveyn baskısını, dostluğu ve hayatı-dünyayı neden sevmeliyiz gibi konuları işlemiş filminde. ve onun hayatıma girmesi ile hayatıma hindistan ve bollywood da girmiş oldu. ve ben üç ay önce sebepsiz yere şu mesajı göndermiştim arkadaşlarıma: hayır hintçe öğrenmek istemediğime karar verdim. hayır, hintçe öğrendiğim yoktu, sadece bir ara ilgi duymuştum. seneler evvel. bundan çok uzun bir süre sonra bir gece bu mesajı gönderdim. ve sonraki hafta 3 idiotsu izledim. tekrar hintçe öğrenme arzusuna gark oldum. bu bir işaret miydi yoksa? hayatım değişti. evet, bu büyük bir yalan. hayatım değişmiş değil. lakin prensiplerimde bir reforma gittim. bunu bir film ile amir khan başardı. o bir melek. ve artık meleklerin erkek olduğuna karar verdim: sivri ve az biraz kepçe kulaklı, dünya güzeli bir tebessüm, hayal gibi bir ağlaması olan hindu melekler. ne bir ingiliz, ne bir hollandalı ne de bir fransız. melekler hindudur. ekranda gözleri dolmuyor mu hani, gözyaşı kirpiklerimden süzülüp yanaklarıma akıyor sanki. ne olurdu öpsem bir kere yanaklarından.



daha sonra bir bağımlı gibi diğer filmlerine sardım.

ghajini ile bir insan, başka bir insanı böylesine sever mi diye sordurdu. her ne kadar mukaddes bir aşk hissiyle dolsa da insan, on beş dakikada bir hafızası silinen biri olmak istemiyor. bir yıllık ilişkilerin bir hiç olduğu bu dünyada, onun filminde sergilediği; az zaman, az hatıraya rağmen sonsuz sadakat ulaşılmaz görünüyor.

taare zameen par filmiyle kendimden geçtim. ağladım, ağladım. sosyal mesajları öyle seviyor ki ve öyle başarılı ki beyaz perdeye aktarmada. disleksi hastası bir çocuğun gözüyle anlatılan bu filmin eğitim fakültelerinde gösteriliyor olması hiç tesadüf değil. insanlara karşı hassasiyeti ile elbette gösterilecek. hindistan’da yaptığı bir tv programı ile kimi bölgelerde özellikle erkek çocuklarının yüzde ellisinin tacize uğradığını ortaya çıkarınca meclis harekete geçip konuyu ele almış ve konuşmacı olarak onu parlamentoya davet etmiş. ve ilk defa bir yasa, bir meşhur şahsiyetin tesiriyle çıkmış.

fanaa ile rang de basanti filmleriyle gönlümü fethetmiştir. hükümetten yardım alan bir endüstri olan bollywood’da hükümeti eleştiren, bilhassa görevini yerine getirmediği takdirde öldürülmelerinin mübah olduğu mesajını verdiği rang de basanti ile ağzımı açık bırakmıştır. candır, canodur.

bir de; hem 3 idiots hem de rang de basanti de üniversiteliyi oynamıştır o yaşına rağmen. bence yetmişine ayak bastığında da bir üniversiteliyi oynar. o tatlı, sevimli yüzü ile hani bizim lise filmlerindeki kırk elli yaşlarındaki adam-oyuncuları düşününce...

yaptığı tv programının tanıtım videosu gibi bir şey i izlemek için lütfen tıklayınız, pişman olmayacaksınız:

http://ayisozluk.com/lnk/aamirk

bir de şunları göz önünde tutmak gerek:

(bkz: yeni başlayanlar için hint filmleri )

not: izlemeye devam...
yarısını seyrederken uyudugum rang de basanti filminde oldukça tatlı/sevimli buldugum aktör.
trendy dergisi bir posterini vermiş. fotoğrafı öyle çirkin ki yani ben ki kendisine tapıyorum, midem bulandı, göynüm bunaldı. resmen poster vermiş olmak için vermişler. buruş buruş bir surat. bir de o fotoğrafı gören aamir'i hintli sanmaz. iskandinavyalı yaşlı pörsümüş biri sanır. halbuki ne tatlı ve tapılası bir insandır o.
bir de go girl dergisi de mart ayında mı ne verecekmiş poster. ne zaman başladı bollywoodun dergilerle posterlenmesi işi hayret ettim. şaşırdım. bayağı hem de. tuhaf.

not: buna rağmen yarın gidip alasım yok değil hani.

kaynak ve poster çirkinliği:
http://www.bollywood.tc/showthread.php?t...
katıldığı bir tv programında bir tane bile hintçe roman okumadığını söyleyince sevgimde sanki bir sarsıntı yaşadığım st hind. çektiği onca sosyal içerikli filmlerinden sonra yakıştıramadım. öyle üzüldüm ki. okumalıydı. bence okumalıydı. talaashtaki bıyık yakışmış olabilir ama hintçe kitap okumaya başladım diyene kadar tapmayı rafa kaldırıyorum.

*okuduğumda kendisi adına utandığım ancak kendisi söylerken birazcık endişelendiğini fark etsem de bunu söylemekten çekinmediği video için tıklayabilirsiniz:



(bkz: kendimi aldatılmış hissediyorum)
(bkz: çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş)
üç idiot filmindeki müthiş şarkı *
http://ayisozluk.com/lnk/aafd88
her şeyiyle beni benden alan khan değil qkqkaan . * )
aman allahım. adını duyunca imana geliyorum dersem abartmış olmam. 3 idiots iyi güzel ama bir de şu var: http://j1305.hizliresim.com/19/b/my330.jpg
hindistan'dan böyle erkek mi çıkar dedirtmiştir bu bünyeye. kıvanç kenan filan hikaye.. aamir khan diyorum başka da bir şey demiyorum. o tatlı gözler, sevimli surat..
hint oyuncu, yapımcı ve yönetmen. ayrıca sanırım en sevdiğim müslüman.
hint oyuncu, yapımcı ve yönetmen. ayrıca sanırım en sevdiğim müslüman.