ayı sözlük

  • /
  • 17
3 yılı aşkın süredir üyeyim.daha önce iki tane daha ibne sözlüğü maceram var ama kısa sürdüler.vakti zamanın da hem yönetim hemde yazarlarla kötü durumlara düştüm.ya benim yüzümden yada onların yüzünden sıkıntılar yaşadım.burası bana biraz da tahammülü öğretti.
örneğin ben eskiden ateist,ülkücü ve kemalist insanları sevmezdim bariz bir önyargım vardı.sözlük de maşallah böyle insanlardan çok.tartışa tartışa yaza yaza zamanla onları anlayıp kabullendim ve artık insanların siyasi ve ahlaki duruşlarına saygılıyım bu benim için sorun değil.
sözlük sayesin de güzel insanlar tanıdım.farklı hayatları öğrendim.insanların yazdıklarından tecrübeler edindim.çok güzel dizileri öğrendim.asla dinlemem dediğim müzik türlerini yine yazarlar sayesinde keşfettim.bazı ibnelerin yaşam amacının koli olduğunu buraya bile koli için üye olanları gördüm.evli olan eşcinsellerin hayatlarını öğrendim.biseksüelliğin saçma olduğunu düşünürken.biseksüel yazarlar sayesin de varlığına inandım.
daha yazamadığım bir çok şey öğrendim ben burda.ama en çokta şu gey kompleksinin ve egosunun ne boktan bir şey olduğunu gördüm.kişisel kaprisimizden dolayı bu sözlük bu şekilde harcanmamalı.kavga edebiliriz tartışa biliriz.kimse kimseyi sevmek zorunda değil olamaz da .ama ortada bir sürü insanın emeğiyle bir yere gelmiş bir sözlük var ve buna sahip çıkmalıyız.
sözlük görünür de dark bearın babasının malı gibi görünse de değil sözlük hepimizin ve hepimiz yeniden eski günlerine döndürmeliyiz.
(bkz: sözlüğün bütün ibneleri birleşin)
2 ayın sonunda online olduğumda hiçbir şeyin değişmediğini tekrar gördüğüm sözlük. çok saçma ve gereksiz bir laf dokundurmaya maruz kaldığım için sıkılmıştım ve bir süre girmeme kararı almıştım. güzel bir proje olsa da yönetim hataları var. yazarlara daha tahamüllü davranılmasını dilerim, yoksa muhtemelen artık sol framede sadece trol yazarların kapışmalarını takip edebileceğimiz sözlük.
amaçları dışında kullanılmaya çalışıldığında yanlış sonuçlar elde edileceği kesindir. burası sosyal bir paylaşım alanı olduğundan belli bir kuralı vardır. bu kuralların dışındaki amaçları entrylerde gördükçe insan hayal kırıklığına uğruyor. sözlükte yanlış anlaşılacak şeyler paylaşıp hayıflanmaktansa; yazdıklarımızı bir çok süzgeçten geçirerek yazmamız gerektiğine inanıyorum. sözlüğün özgür yapısına ters düşmeden bu rahatlıkla yapılabilmektedir. ama sözlük içerisindeki paylaşımların dışına çıkan arayışlar ve amaçlar sözlüğe zarar vermektedir. bu konuda kim olursa olsun kimseye taviz vermemek gerektiğini düşünüyorum. * yanlış anlaşılmamak ve anlamamak için çaba göstermek gerekmektedir. başta kendimiz olmak üzere.
garip bir ortam. lgbt orjinli, lgbtlere karşı ötekileştirmeye karşı bir duruşu var gibi görünüyor. ama işin aslı öyle değil. bazen burda açılan o kadar saçma başlıklar görüyorum ki ve bunları eşcinsel bireyler yazıyor. inanmak güç. tabii bu durumla sözlüğün kuruluş amacının veya yöneticilerinin yapabileceği şeylerin alakası yok. yazarlara sansür tabii ki yapılmamalı ama ben lgbt bir bireyin kendini ötekileştirmesini anlayamıyorum. aslında bunu yaptıklarının farkında bile değiller. insanların kemiklerine işlemiş artık bu durum. gay kimliği insan kimliğinin önüne geçmiş. mesela şöyle bir başlık gördüm az önce sol frame'de: boş zaman gay aktiviteleri. arkadaşım siz boş zamanınızda bir heteroseksüelden veya biseksüelden farklı bir şey yaptığınızı mı sanıyorsunuz ? bunu yazmak ne kadar saçma bir şey farkında değil misiniz ? her girdiğimde buna benzer bir başlık görüyorum. gayet tüm insanları kapsayan bir şeyi tarif ederken araya gay kelimesini sıkıştırmak. sanki eşcinseller insan değilmişcesine veya eşcinsel olmayanlardan çok farklıymışcasına. dediğim gibi garip bir ortam.
yeni gelen bilgilere göre " entellerin gabilesi" miştir. öyle diyorlarmış sözlüğümüz için.

(bkz: woof)
koca bir medfen burası, yazdıklarımız da hüve’l-bâkīli mermerler. bir gün bakıp ya işeyecekler ya da papatya ekecekler. "artık senin mekânın servilik altında bir yermiş" dedirtelim.
trendsetter istanbul dergisinin mayıs 2013 sayısında yer bulacak olan interaktif sözlük.
sağdaki reklam beni çok güldürüyor niyeyse. ablaya bakınca aklıma pe cimpoi geliyor*.

pe cimpoi:
hatrı sayılır online yazar görünüyor orada. acaba off olmayı mı unuttular. kim bilir? eskiden gak deseniz eskiyi basan bir ekip vardı. onlar da yok, özledim cidden. arkadaşlar arada hayat belirtisi gösterin. sex yine yaparsanız, ben yapmayın demiyorum. fakat sözlüğü de canlı tutalım yahu.
birden parlayan tartışmalar, birini tutanlar ve diğerinin tarafı olanlar ile alev harlanan olaylar, biri birine yavşak mı demiş öbürü berikini dudağından mı öpmüş, nobel alan öldü de entry yazan ölmedi mi diye tartışanları kınama usulu ile kavgaya dahil olanlar ve daha niceleri...
neler olduğunu anlamayan bir çok sözlükçü saf saf bakıyorlar birbirlerine... ekranlarına...
klavye elde delikanlılık mı yapıyorlar yoksa cidden meşgale edinmişler, kutsal bir görev mi sanıyorlar buradaki bulunma amaçlarını bilmiyorum... işin en komik yanı da taşın altına elini sokacak cesareti olmayan bir avuç insanın birbirlerine bok atmaları, aslında komik değil de ironik ve acınacak bir halimizin olduğunun göstergesi midir? sanırım öyle...yapmayın arkadaşlar. hayat zaten zor, insanlar ayrı yoruyor. şunun surasında keyifli zaman geçirmeye çabalıyorum veya çabalıyoruz , gel gelelim tadı tuzu kalmıyor kavgadan, atışmalardan.
savaşmayın sevişin desem olmayacak bu sefer de "sikecem seni" dediğimi falan ima ederler... neyse ben fazla bulaşmadan devam edeyim yoluma, ışık ve sevgiyle kalın canlar...
son yazılanlara bakılınca beni acayip korkutmuş olan sözlüktür. korkudan resmen dilim götüme girdi şerefsizim. insanlar ölmesin diye entryler giren yazarlar ne zaman terör sempatizanı oldular hiç fark edemedim. zaten eşcinsellik de teröristlik size göre. ama yatacak erkek ararken bu homofobiniz ve ırkçılığınız hemen yok oluveriyor bıyıklısını, kıllısını ararken...

neyse uzun lafın kısası ayı sözlük yoluna devam edecek, 5 yıldır olduğu gibi. özgür, demoktarik bir hukuk devletinde yaşıyoruz, insanlar özgürce haklarını arayacaklar ve insanlar ölmesin diyebilecekler burada, rahatsız oluyorsanız siktirin gidin buradan...
hani böyle yaz tatilinden sonra sınıf arkadaşlarını sıranı falan özlerdin ya bu 3 günlük ara öyle bir özleme oldu benim için
tamamen şans eseri bulduğum sözlük. içerisinde kimseyi tanımıyorum. umarım yeni arkadaşlıklar edinip güzel zaman geçirebilirim
cok da fena bir gidishati olmayan sozluk. amator sayilabilecek bir idare ile gayet de iyi durumda. hitap ettigi komunitenin karakteristik ozelliklerini direkt bunyesinde barindirdigindan donemsel olarak yazarlarin kezban prenses sendromuna kapilip sozlugu terk etmesi felan gibi durumlar oluyor pek tabii. onemli olan birim zamanda kac yazarin yazdigi degil, uzun vadede yer edinen yazarlarin olmasi, gidenlerin yerini dolduranlarin kaliteyi ve muhabbet akisini devam ettirebilmesi.

unutmayin, sozluk gibi websiteleri gunluk muhabbetlerden ziyade ozellikle genc lgbt'lerin internet uzerinden ulastigi bir dayanak olabilir. en onemlisi de bu gibi geliyor bana. dolayisi ile yazar/baslik sayisina bakmadan olabildigince yayinda kalmasi onemli.
'' baktığın insanları heteroseksüel diyerek geçme tanı '' mesajı veren alternatif oluşum.

(bkz: dikkat gay çıkabilir)
justin timberlake tadında bir yakışıklı ile evlenip beraber zirvelere katılmayı ümit ederek üye olduğum seksi sözlüktür.
uzun uğraşlar, emekler, elde olan imkanlarla yapılan ayı sözlükte, yazarların bilgi paylaşımlarını görmek, keyif aldıklarını duymak, hissetmek büyük keyif veriyor bizlere. bu keyifin uzun sürmesi, hiç bitmemesi dileğiyle.
şaka gibi. takip ettiğim yazılarını okumaktan keyif aldığım arkadaşlarım an itibariyle yok. ne ara bu kadar tahammülsüz olduk; ben dahil birçok yazar bir açıklama bekliyoruz. kim neden uçurdu arkadaşları?
348 nolu giride verilmeye çalışılan mesajın anlaşılamadığını gösteren sürtüşmeler hiç yakışmıyor... ayıp ve yazık...

birbirinizi sakinleştirmek için önerim: om mani padme hum tekerlemesini kullanmak...
  • /
  • 17